неділю, 11 липня 2021 р.

До глибокої ночі фестивалили у Молочанську — святкували Івана Купала

13-й за ліком обласний фестиваль «Срібна купальська роса» цьогорік відбувся на новому місці, на західній околиці Молочанська. Причому, місцина тут ще гарніша, ніж було останнього разу у Кутузівці. І місця значно більше, де люду розміститися.

Саме великий і просторий майдан на березі Молочної приємно здивував у першу чергу. А ще здивувала величезна кількість дитячих атракціонів, ігрове містечко під назвою «Діти, мов з віночка квіти» працювало аж за десяту годину вечора.

Ну а виготовлення купальських вінків, стильні фотозони, готування юшки та кулешу, імпровізовані «кафе» з шашликами, наїдками та напоями по всьому периметру фестивального майдану — це вже багаторічна традиція Токмаччини. Також традиційними були виставки етномайстрів та народних умільців, виставка-продаж крафтових вин та наливок.

На фестиваль прибули вокальні та хореографічні колективи з Василівського, Запорізького, Мелітопольського районів, з Великої Білозерки, Оріхівщини, Токмака, Молочанська та сіл громади.

Привітала гостей фестивалю голова Молочанської громади Ірина Липка, яка подякувала всім за участь у купальському дійстві та святкову атмосферу, особливо подякувала спонсорам (а це два десятки місцевих підприємців та фермерів), завдяки яким вдалося підготувати і провести фестиваль.

Після виступів самодіяльних колективів, вшанування учасників, переможців конкурсів на кращу юшку та найгарніший вінок, відбулося запалення купальського вогнища, як символу очищення від всіляких негараздів. 

Але це був не фінал, а лише екватор свята. Далі почалися народно-масові гуляння. Не встигли гості відходити хороводи біля багаття, як на майданчику біля сцени розпочалося фаєр-шоу. Після нього гостей порадував феєрверк. А потім розпочалася танцювальна програма — нічна дискотека «Купальський коктейль» від кавер-гурту «Лимонад».

Завершилося святкування глибокої ночі.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.