пʼятницю, 2 липня 2021 р.

У Києві відбудеться нарада щодо майбутнього фінансування Пологівської та інших районних рад

Сьогодні, 2 липня, у Києві пройдуть Збори Української асоціації районних та обласних рад щодо проблемних питань фінансового забезпечення райрад, адже на сьогодні у районних рад немає ні вагомих повноважень, ні грошей, навіть на зарплату може не вистачити до кінця року.

Як зазначив Президент УАРОР Сергій Чернов, ініціатива проведення Зборів виникла у керівників районних рад у зв’язку з реалізацією законів за реєстраційними номерами № 907-IX та 1009-IX.

«Ці нормативно-правові акти значно обмежили джерела наповнення районних бюджетів, а також виключили районні ради з фінансової мережі на отримання коштів із Державного бюджету України. У результаті районні ради не можуть повноцінно виконувати свої конституційні повноваження – надавати послуги громадянам, а більшість з них навіть не мають можливості утримувати свої апарати», — наголосив Сергій Чернов.

Програма Зборів передбачає обговорення загального стану функціонування районних рад, наслідки, що спричинені проблемами з фінансуванням районних рад та шляхи їх подолання.

До спілкування з керівниками районних рад запрошені та очікуються керівники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, парламентарії, експерти та відповідні міжнародні організації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.