вівторок, 27 липня 2021 р.

У Пологах стерилізовані всі тварини-безхатьки, яких вдалося знайти, - заявляє тамтешня влада

У Пологах працювала мобільна бригада харківської ГО “ЗооКонтроль”, яка займалася відловом та стерилізацією. Міська влада заявляє, що на території міста виловлені всі безпритульні собаки.

У минулі роки фахівці ГО «ЗооКонтроль» теж займалися стерилізацією та чипуванням пологівських собак. Цього року договір між ГО та міською радою було укладено договір на 45 тварин. Всіх їх відловили, провели відповідні ветеринарні маніпуляції, частину вже відпустили назад. Частина повернеться до звичного середовища. 

Відповідні роботи міською владою організовано відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та «Про захист тварин від жорстокого поводження» з метою профілактики сказу та гуманного регулювання чисельності популяції безпритульних тварин на території міста Пологи. Фінансуються вони з міського бюджету, повідомляє офіційний сайт Пологівської міської ради.

У «ЗооКонтролі» використовують лише гуманні засоби поводження з тваринами. У своїй роботі лікарі користуються якісними препаратами, знеболювальними, антибіотиками. Тому тварина не відчуває нікого болю під час процедури. Операції проходять за сучасними стандартами, з глибокою анестезією, використанням спеціального обладнання, електричного коагулятора, що з’єднує та роз’єднує тканини, фактично, безкровним способом. Хірургічний шовний матеріал, що розсмоктується, дозволяє швидкому одужанню тварини. Собак тримають у вольєрах ще 5-7 днів та спостерігають за ними. Якщо чотирилапий почувається добре і шви загоюються, його повертають у звичне середовище стерилізованим та вакцинованим від сказу. Кожна собака отримує червону кліпсу на вухо та чіп з індивідуальним номером, за допомогою якого її ідентифікують.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.