понеділок, 14 грудня 2020 р.

Земельну ділянку повернуто навчальному закладу Рішенням господарського суду Запорізької області

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Токмацька місцева прокуратура 26.06.2020 звернулась до господарського суду Запорізької області з позовною заявою в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області до загальноосвітньої школи Токмацької районної ради Запорізької області та суб’єкта господарювання про визнання недійною угоди про співробітництво та зобов’язання повернути земельну ділянку.

Так, навчальним закладом Токмацького району земельну ділянку площею 16 га, яка перебуває в його користуванні та призначена для дослідних і навчальних цілей, передано в користування суб’єкту господарювання для вирощування сільськогосподарських культур, на підставі угоди про співробітництво.

Встановлено, що вказана угода є прихованим договором оренди землі, зміст якої суперечить вимогам Цивільного та Земельного кодексів України, Закону України «Про оренду землі».

Рішенням господарського суду Запорізької області від 12.11.2020 позов Токмацької місцевої прокуратури про визнання недійсним угоди про співробітництво та повернення земельної ділянки вартістю більше 28 млн. грн. навчальному закладу,задоволено.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.