понеділок, 21 грудня 2020 р.

За спричинення неповнолітньому потерпілому майнової шкоди зловмиснику передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження.

Під процесуальним керівництвом Токмацької місцевої прокуратури  12.11.2020 неповнолітньому мешканцю м. Токмак повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування такого насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), а в подальшому судом відносно нього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що 18 жовтня 2020 року у нічний час, неповнолітній мешканець міста Токмак, прихопивши з собою пневматичний пістолет, прийшов за місцем мешкання свого неповнолітнього знайомого. Перебуваючи в приміщенні квартири, останній із застосуванням фізичного насильства та погроз, які виразилися у використанні вказаного пневматичного пістолету, здійснив напад з метою заволодіння чужим майном та відкрито заволодів грошовими коштами останнього, чим спричинив неповнолітньому потерпілому майнову шкоду.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.