четвер, 17 грудня 2020 р.

Кличе Податковий Майдан #SaveФОП: Токмачани знову в дорозі

«Якщо ти не цікавишся політикою, це не означає, що політика не цікавиться тобою»: - Перикл, (грец. Περικλής, 495 до н. е. — 429 до н. е.)

Продовжується боротьба токмацьких ФОПів за своє конституційне право на працю.

Ми повідомляли, що 15 грудня зранку біля Верховної Ради розпочалася акція "СТОП локдаун!", учасники якої вимагають скасувати карантинні обмеження для малого і мікробізнесу, а також прийняти законопроекти №3853-1 (2) і №3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування.

Організатор  акції, в якій тоді прийняли участь чотирнадцять токмацьких ФОПів - "SaveФОП".

Боротьба триває….

15 грудня депутат Токмацької міської ради Оксана Компанієць підготувала відповідний проект рішення, який було ухвалено депутатами на позачерговій сесії 16 грудня. Це рішення – звернення місцевих ФОПів до вищих щаблів української влади: Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України, народного депутата України Павла Мельника:

Звернення підприємців Токмацької міської територіальної громади щодо скасування прийнятих 20 вересня 2019 року Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Верховною Радою України були прийняті Закони №1288 та №1289. Вважається, що нібито ці закони створено для того, щоб побороти контрабанду, детінізувати економіку.

Ми, приватні підприємці Токмацької міської територіальної громади  звертаємося до Вас із наступним.

На наше переконання, зазначені закони спрямовані на фактичне знищення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Наголошуємо - звітності. Бо у підприємців виникає додатковий обов'язок звітності при використанні реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) незалежно від того програмні вони чи ні. Ці законодавчі ініціативи знівельовують можливість будь-кому, без спеціальних знань, започаткувати і вести свою власну справу, свій мікробізнес, бо виникає потреба програмувати РРО, вести облік та звітуватись у податкову. Вказані законодавчі ініціативи досить негативно сприймаються представниками малого та середнього бізнесу, експертами, переважною більшістю асоціацій та об’єднань підприємців.

Серед можливих серйозних наслідків є збільшення та подорожчання процедур адміністрування, зростання кількості перевірок на підставі недобросовісних звернень покупців тощо.

Здебільшого платники єдиного податку, які у переважній більшості випадків мають незначний обсяг доходів, є сумлінними його платниками.

Представники бізнес-спільноти переконані, що механізм прийнятий Верховною Радою України Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (так знаний «кешбек») може призвести до надмірного втручання в роботу суб’єктів господарювання, а також збільшення різних видів перевірок, що змусить підприємців витрачати свої ресурси на забезпечення додаткового обміну інформацією з контролюючими органами.

Запровадження механізму «кешбек» можна вважати одним із способів посилення контролю за бізнесом та тиску на підприємців, що в результаті призведе до ескалації соціальної напруги між підприємцями та іншими громадянами.

Таким чином, зазначені закони знівелюють спрощену систему оподаткування дають можливість для корупції, створюють додаткове фінансове навантаження, призводять до підняття цін та внесення хаосу до системи ціноутворення.

Ми вважаємо, що зазначені закони знівелюють спрощену систему оподаткування, призведуть до знищення малого та середнього бізнесу, дають можливість для корупції, створюють додаткове фінансове навантаження, призводять до скорочення робочих місць та ще більшого відтоку робочої сили за кордон, до підняття цін та внесення хаосу до системи ціноутворення.

Крім того, малі підприємці у 2020 році приймають на себе удар карантинних обмежень. Після повного локдауну навесні, було введено карантин вихідного дня. Ефективність введених обмежень не доведена, а втрати нас, підприємців, від закриття наших торгівельних точок на вихідні для нас є практично критичними і ставлять нас на межу закриття, адже створюють не рівні умови для функціонування малого, середнього та великого бізнесу.

З огляду на ситуацію, що склалася в країні навколо вищевикладеного питання ми звертаємося до Токмацької міської ради із проханням розглянути наше звернення на сесії Токмацької міської ради із подальшим направленням його до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України, народного депутата України Павла Мельника.

А до Вас, Павло Мельник, звертаємося як до народного депутата України та просимо не голосувати за законопроекти, що вносять до діючого законодавства зміни в частині запровадження РРО для малого та середнього бізнесу.

Сподіваємось на розуміння й співпрацю!

Боротьба триває….

17 грудня токмацькі підприємці знову в дорозі до Києва на «податковий майдан»...

Вільні українці, об’єднуйтесь та боріться за свої права!

Податковий Майдан #SaveФОП.

Київ, Майдан Незалежності.

Переможемо!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.