субота, 20 березня 2021 р.

Про токмацький пункт щеплень для проведення вакцинальної кампанії від COVID-19

З 22 березня на території Запорізької області розпочинають роботу пункти щеплень для проведення вакцинальної кампанії від COVID-19 на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Медичні працівники таких пункти щеплень вже пройшли відповідне навчання з вакцинації від COVID-19.

У Токмаці такий пункт розташовано у КНП «Токмацький центр первинної медико-санітарної допомоги» Токмацької міської ради по вул. Центральна, 55-К, тел.:  0681225429; 0987548499.

Початок роботи з 22 березня 2021 року.

Також з 22 березня починається вакцинація сімейних лікарів. Після прибуття нових вакцин до неї приєднаються також працівники соціальної сфери і люди від 80 років.

Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я щодо створення порядку вакцинування лідерів громадської думки від COVID-19 залишковими дозами препарату, медики регіону розробили єдиний сервіс приймання заявок в режимі онлайн.

Дані через Google-форму збиратиме Комунальна установа «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Запорізької обласної ради, що є головним закладом, який здійснює реалізацію державної політики в службі медичної статистики та інформатизації галузі охорони здоров’я.

Оформити онлайн-заявку на отримання залишкової вакцини представники громадськості мають можливість за посиланням.  

Згідно наказу МОЗ Україні від 11.03.2021 №443, на вакцинацію залишковими дозами в першу чергу запрошуватимуть:

1) учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях;

2) народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;

3) видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, старших 60 років».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.