вівторок, 30 березня 2021 р.

Запорізька область поступово наближається до «червоної» зони епіднебезпеки

Як повідомив заступник генерального директора обласного лабораторного Центру Олександр Мащак, протягом останніх 14 днів у Запорізькій області зберігається тенденція до росту захворюваності. На сьогодні продовжує лікуватись 6 919 хворих. Госпіталізовано 690 осіб, амбулаторно лікується 6229 хворих на коронавірусну інфекцію.

У Запорізькій області перевищено поріг захворювання та регіон поступово наближається до «червоної» зони епіднебезпеки.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Кулинича, завантаженість ліжкового фонду у Запоріжжі становить 69,2%, у м. Вільнянськ – 85,7%, у м. Пологи – 94%.

На сьогодні розглядається необхідність розгортання додаткового ліжкового фонду з забезпеченням медичного кисню та підключення всіх «ковідних» лікарень до централізованого киснезабезпечення.

Розгортаються додаткові ліжко-місця для госпіталізації хворих на COVID, підведення централізованого кисню та введення в експлуатацію кисневих концентраторів в закладах охорони здоров'я.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Довідково: Наразі наша область знаходиться в "помаранчевій" зоні епіднебезпеки. У «червоній» зоні перебувають Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Єдиним регіоном «жовтої» зони залишається Херсонська область. Всі інші – у «помаранчевій» зоні. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.