четвер, 18 березня 2021 р.

Сьогодні отримаємо найсучасніше медичне обладнання

Токмак сьогодні отримає універсальну ультразвукову діагностичну систему для проведення ультразвукових досліджень серця, судин та внутрішніх органів дорослих та дітей.

18 березня об 11:00 годині продовжить свою роботу пленарне засідання першої сесії Запорізької обласної ради восьмого скликання.

Обласні депутати розглянуть питання "Про надання згоди на передачу медичного обладнання зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області до комунальної власності Токмацької міської територіальної громади".

Відповідно до рішення Токмацької міської ради від 11.12.2020 № 10, з метою якісного, належного виконання заходів реалізації субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Запорізькій області», для ефективного та раціонального використання коштів співфінансування субпроєкту, які виділено рішенням сесії Запорізької обласної ради від 14.03.2019 № 41, Департамент охорони здоров'я обласної державної адміністрації вважає доцільним передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області до комунальної власності Токмацької міської територіальної громади універсальної ультразвукової діагностичної системи для проведення ультразвукових досліджень серця, судин та внутрішніх органів дорослих та дітей: система ультразвукова діагностична DC-70, укомплектована датчиками L12-3Eитовидна залоза, периферичні судини, молочна залоза, суглоби, очне дно, близько розташовані органи, мускулатура, джерельце у новонароджених, абдомінальні дослідження у дітей), С5-1Е (загальні дослідження органів черевної порожнини (дослідження дорослих пацієнтів і дітей, включаючи дослідження судин), дослідження кишечника, акушерські та гінекологічні дослідження, дослідження передміхурової залози, інвазивні дослідження), SP5-1E (дорослий серцевий, дитячий кардіологічний, дорослий череп, неонатальний череп, педіатрія, доросла черевна порожнина).

Поки що невідомо:

- чи будуть мешканці Токмацької громади сплачувати кошти за такі дослідження на такому обладнанні після його монтажу та введення в експлуатацію;

- чи є у нас медичні фахівці для роботи на цій діагностичній системі.

Довідково: На жаль, майже три місяці не було засідання обласної сесії. За цей час у громадах та у запоріжців накопичилось чимало питань, які потребують вирішення.

Загалом депутати облради перерозподілили майже 214 млн грн обласного бюджету - внесли зміни і доповнення до обласного бюджету на 2021 рік на загальну суму 195 млн грн, розподілили 18,7  млн грн вільного залишку.

Токмацька громада отримає понад 5 млн грн на реконструкцію приймального відділення Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Молочанська громада отримає новенький сміттєвоз за близько 1,5 млн грн та кошти на улаштування каналізаційного колектора.

Майже 57 млн грн спрямували на обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторії в школах області, 13 млн грн - на облаштування медичних амбулаторій, решту коштів - на закупівлю шкільних автобусів.

Виділили депутати кошти і на ряд важливих програм, що діють на території області. Так, на Комплексну програму підтримки малого та середнього бізнесу на цей рік з обласного бюджету виділено майже 1,2 млн грн.

Дві третини зайнятих працівників підприємств області зосереджено у малому та середньому бізнесі. Серед всіх підприємств області у 2019 році малий та середній бізнес становив 99,8 %. Це понад 70,3 тис фізичних осіб - підприємців та понад 15 тис підприємств (7 місце серед регіонів України), - зазначено в обласній програмі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.