четвер, 4 березня 2021 р.

Незаконна порубка дерев: Скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця міста Токмака

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження.

Токмацькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця міста Токмака за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев на території об’єкту природо-заповідного фонду).

За даними досудового слідства, в лютому 2021 року місцевий житель, перебуваючи на території об’єкту природо-заповідного фонду - ландшафтного заказника місцевого значення «Грунтозахисне лісонасадження» м. Токмак Запорізької області, без передбаченого законом дозволу, здійснив незаконну порубку лісодеревини.

Крім того, у рамках кримінального провадження прокурором пред’явлено цивільний позов про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.