неділя, 28 березня 2021 р.

«Чесний дядько Робін Гуд» відібрав землі у пайщиків колишнього КСП «Дружба»

27 березня 2021 р. зранку у приміщенні Новомиколаївського сільського Будинку культури відбулися загальні збори пайщиків, яких на цій території налічується понад 500 осіб.

Першій головуюча на зборах Наталія Фурда надала слово голові Молочанської ОТГ Ірині Липці, яка, зокрема, зазначила, що ситуація навколо питання розпаювання земель колишнього КСП «Дружба» на сьогоднішній день складна.

На даний час чотири земельні ділянки колективної власності площею близько 150 га знаходяться в оренді у ТОВ "СВП "АГРОФІРМА "ДРУЖБА", директор Клименко Анатолій Павлович, з цільовим призначенням - для ведення фермерського господарства (надані в оренду свого часу Токмацькою райдержадміністрацією – ред.). Перемовини зі сторонами конфлікту питання не вирішили і без суду не обійтися, доповіла очільниця Молочанської громади. (ВІДЕО)

Яким чином землі колективної власності потрапили до державної і як та ким це було передано наразі невідомо.

Анатолій Клименко у своїй промові зазначив, що він за розпайовку - тільки чесно і відповідно до законодавства України, бо самовільно землі ні в кого не відбирав.

Йому невідомо чому так сталося і на якому етапі виникла «помилка» - знайти правду потрібно у суді, наголосив пан Анатолій і додав, що законослухняно виконає будь яке його рішення.

Віталій Шелемех у своєму виступі впевнено заявив, що людина, яка подає на суд – вона подає на кожного з пайщиків, а не на ініціативну групу.

Виникла така ситуація, що знайшовся «чесний дядько Робін Гуд» і… відібрав у людей їх колективну власність - оформив оренду землі на 49 років на своє підприємство. Анатолій Павлович у суді першої інстанції має визнати, що спірні землі – землі колективної власності, а не державної.

Документи, які надались Клименку Анатолію Павловичу на оренду спірної землі для ведення фермерського господарства видалися з порушенням. На землях колективної власності не створюються фермерські господарства відповідно до земельного законодавства України, резюмував Віталій Шелемех.

Я не заперечую, що з порушенням, є у нас правоохоронні органи – нехай встановлять винних, відповів на це Анатолій Клименко.

Результатом роботи загальних зборів пайщиків колишнього КСП «Дружба» стало одностайне прийняття рішення про обрання уповноваженої особи, яка буде захищати їх інтереси у суді. Ним став Віталій Шелемех.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.