середа, 31 березня 2021 р.

Рішення про впровадження «червоних зон» епіднебезпеки тепер приймає місцева влада

За новими правилами рішення про впровадження «червоних зон» епіднебезпеки приймає місцева влада.

Громади також повинні нести свою частку відповідальності та передбачити компенсації для підприємців. Про це на прес-конференції говорив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Голови громад мають багато інструментів для полегшення життя бізнесу – тимчасове скасування місцевих податків та зборів, 1 грн. орендної плати за комунальне майно, грошові виплати тощо. 

На обласному рівні ми такий крок вже зробили – ухвалили Комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2021 – 2023 роки. Там є системні речі – зокрема, гроші на оплату рекламних роликів та біг-бордів, створення  сайту «Громадський контроль», де розмістимо карту всіх незаконних торгових точок, кіосків та причепів, а також виділимо фінансування, щоб навчати наших підприємців, як виходити на зовнішні ринки, - прокоментував Олександр Старух.

Крім того, Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт № 5300 щодо фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Документом передбачено надання допомоги застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, зареєстрованих у регіонах, в яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 8 тис. гривень та за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням відповідного органу місцевого самоврядування.

Відтепер допомога бізнесу стає спільною відповідальністю держави та громади, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.