вівторок, 15 грудня 2020 р.

До 8-ми років загрожує токмачанину за умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження.

Під процесуальним керівництвом Токмацької місцевої прокуратури завершене досудове розслідування та до Токмацького районного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно мешканця м. Токмак Ф.

Так, 28.08.2020 Ф. перебував за місцем свого проживання, де спільно зі своїм сусідом вживав спиртне. В процесі вживання алкоголю між Ф. та його сусідом виникла сварка, під час якої Ф. схопив ножа, що знаходився поруч та наніс кілька ударів, чим спричинив сусіду тяжкі тілесні ушкодження.

Дії обвинуваченого слідством було кваліфіковано за ч. 1 ст. 121 КК України, як умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.