вівторок, 21 липня 2020 р.

До уваги відпочивальників: У Бердянську посилюються протиепідемічні заходи

З метою запобігання поширенню захворювання Бердянському міському голові доручено запровадити додаткові обмежувальні заходи та спільно з ГУ Національної поліції у Запорізькій області та підрозділами Національної гвардії України посилити контроль за виконанням на території міста постанови Кабінету Міністрів України № 392 «Про встановлення карантину».

Доручено посилити:

- протиепідемічні заходи, зокрема, проведення дезінфекції у громадському транспорті, в місцях масового перебування людей;
- заходи інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я міста;
- провести плановий скринінг на СОVID-19 медичних працівників закладів охорони здоров’я міста і оздоровчих закладів, з лікуванням або роботою в яких пов’язані зареєстровані випадки захворювання;
- обстежити усіх пацієнтів і медичних працівників санаторію «Арктика» методом ПЛР; медичних працівників оздоровчих закладів (за винятком санаторію Арктика») обстежити на коронавірус КНП БМР «Бердянське ТМО» методом ІФА;
- за результатами проведеного обстеження пацієнтів і медичних працівників санаторію «Арктика», у разі необхідності, вжити заходів щодо припинення прийому відпочиваючих до зазначеного санаторію на 14 діб з моменту ізоляції останнього хворого для проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів.

Головному управлінню Держпродспоживслужби спільно з ГУ Національної поліції в Запорізькій області, виконавчим комітетом Бердянської міської ради доручено продовжити роботу щодо перевірок суб’єктів господарювання, які надають послуги у сфері торгівлі, громадського харчування, ринках тощо.

Так вирішили на онлайн засіданні позачергової регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. 


Довідково: У Бердянську в санаторії Арктика виявили спалах коронавіруса, там інфекцію виявили у шести відпочиваючих. Про це заявив в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ Роман Терехов, повідомляється на сайті Запорізької ОДА у вівторок, 21 липня.

"В цілому область відповідає всім вимогам введення адаптивного карантину. Втім, з початку липня в Бердянську різко погіршилася ситуація. В санаторії Арктика захворіли шість відпочиваючих. До того ж, з 11 до 15 липня, захворіли дев'ять медиків", - сказав Терехов. 

Офіційна інформація : у зв’язку з захворюванням медичних працівників підстанції ШМД м. Бердянськ та працівників Бердянської лікарні, комісія у складі представників Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації, директора ДУ " Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України" та директора КНП " ТМО" ОЦЕМД ТА МК " ЗОР провели оперативну нараду на місці події для запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед медичних працівників.

Станом на 22.07.2920 року захворіли 12 працівників підстанції ШМД. Усі працівники на лікарняних під наглядом сімейних лікарів. У більшості хвороба проходить без симптомів і була виявлена під час ПЛР тестування. Бажаємо усім працівникам швидкого одужання.

Бережіть себе та своїх близьких.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.