середу, 15 липня 2020 р.

Шостий район – Токмацький: Рішення комітету з питань організації державної влади…

15 липня о 15:00 відбулося засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

На засіданні був присутнім народний депутат України від Запорізької області Павло Мельник, його виступ у відео:



Під час розгляду питання по Запорізькій області Павло Мельник сказав:

«…Токмак, це місто, де проживає понад 35 тис чоловік і протягом тривалого часу саме Токмак був визначений центром району.

Багато було груп, які розглядали експертні зауваження і Токмацький район – він був.
Проте думка чомусь змінилася.

Я хочу вас закликати зберегти Токмацький район шостим у Запорізькій області, тому, що саме в Токмаку розташовані і управління поліції, і лікарня інтенсивного лікування, яка є запасною на випадок катастрофи у місті Енергодарі. Також він (Токмак - ред.) розташований у центрі Запорізької області, там дуже чудова логістика, зараз дорогу тільки зробили: Василівка – Токмак – Бердянськ. Також є будівля управління СБУ, пожежна частина, також Токмацький суд працює, який обслуговує всі території і прокуратура також в Токмаку знаходиться.

Щоб місто стало центром ділової активності… прошу представників всіх фракцій, закликаю своїх колег з фракції «Слуга народу» підтримати створення шостого району з центром саме у місті Токмаці Запорізької області.»

Володимир Кальцев, народний депутат України від Запорізької області, зокрема, підтримав Павла Мельника і зазначив, що таке рішення (шостий район з центром у Токмаці  - ред.) буде дуже гарним рішенням для Запорізької області.

Але під час голосування одинадцятьма голосами нардепів, членів Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, рішення було… не прийнятоНеобхідно було чотирнадцять голосів. «Проти» - нуль, «утримались» -  дев’ять народних обранців.

Не вдалося і місту Енергодару вибороти центр району: «За» – вісім, «проти» – нуль, «утримались» – одинадцять: результати голосування парламентарів.

П’ятнадцятьма голосами депутати прийняли рішення, за пропозицією Запорізької ОДА, з приводу конфігурацій одного з районів Запорізької області – виключити Чернігівську селищну територіальну громаду з проєктного Пологівського району та включити її до проєктного Бердянського району, бо це, на думку депутатів, ніяк не впливає на відповідність районів методиці.

Більше питань по Запорізькій області не було. 

Комітет завершив позачергове і останнє засідання щодо постанови про утворення та ліквідацію районів. Загалом підтримані наступні зміни:

1. У Вінницькій області утворюється 6 район із центром в Жмеринці.
2. В Запорізькій області Чернігівську громаду віднесено до Бердянського району.
3. В Івано-Франківській області утворено новий Верховинський район, а Богородчани віднесено до Франківського району.
4. В Київській області утворено додатковий Вишгородський район.
5. В Одеській області Доброславську громаду віднесено до Одеського району.
6. В Харківській області Нововодолазька громада віднесена до Харківського району.
7. В Херсонській області утворено 2 додаткові райони.
8. В Хмельницькій області кількість районів скорочено до 3.
9. Корсунь-Шевченківську громаду віднесено Черкаського району. 

Але...є ще надія, бо остаточне рішення прийме парламент у сесійній залі під куполом Верховної Ради України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.