суботу, 18 липня 2020 р.

Вісім працівників Бердянської підстанції швидкої медичної допомоги мають коронавірусну хворобу

Офіційна інформація: різке зростання хворих на коронавірусну хворобу внесло корективи у повсякденну роботу екстреної медичної допомоги.

Станом на 17 липня 8 працівників Бердянської підстанції швидкої медичної допомоги мають коронавірусну хворобу, яка підтвердження методом ПЛР.

Бригада надавала допомогу хворому, у подальшому з'ясувалось, що той мав коронавірус.

Спочатку заразився 1 працівник, а від нього всі інші.

Інформація стала відомою після того, як були здійснені планові обстеження медичних працівників підстанції. Наразі захворювання у більшості працівників проходить без симптомів. Усі працівники на лікарняних. 

Одразу після отримання позитивних результатів, були вжиті всі необхідні заходи для запобігання поширенню інфекції серед інших працівників, повідомлені відповідальні особи.

Стосовно обмеження у користування засобами індивідуального захисту : жодних обмежень не було, ще у квітні було придбані усе необхідне. Бригади мають все у достатній кількості. Рішення про застосування засобів індивідуального захисту приймає керівник бригади в залежності від ситуації, повідомляє КНП "ТМО " ОЦЕМД та МК" ЗОР.

Також сумісно з ДУ "Обласний лабораторний центр МОЗ України" будуть розроблені рекомендації для працівників екстреної медичної допомоги для запобігання поширенню інфекції. 

За останню добу в області зареєстровано 16 нових випадків захворювання на COVID-19. Летальних випадків  не зареєстровано. 

Бережіть себе і своїх близьких.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.