понеділок, 13 липня 2020 р.

Рада схвалила підвищення штрафів за порушення правил руху

Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху".

За ухвалення відповідного законопроекту № 2695 у першому читанні проголосували 282 народних депутата.

Зокрема, законопроектом запропоновано підвищити штрафи за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломів з 3 до 30 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (з 51 грн до 510 грн).

Штраф за керування транспортним засобом, не зареєстрованим належним чином, або без номерного знака запропоновано підвищити з 170 до 510 грн, а за повторне порушення будь-якого з цих пунктів - з 255 до 680 грн.

Штраф за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора, недотримання безпечної дистанції, використання мобільних телефонів за кермом запропоновано підвищити з 425 грн до 510 грн.

При цьому штраф за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 кілометрів на годину зросте з 510 грн до 3 400 грн.

За залишення водіями транспортних засобів місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, передбачено підвищення штрафу з 255 грн до 3 400 грн або позбавлення права керування транспортними засобами на строк шість місяців або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

За керування транспортним засобом особою, позбавленою прав, штраф підвищено з 510 грн до 20 400 грн з позбавленням права керування транспортним засобом на термін від 3 до 5 років і з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

У той же час законопроект не змінює розмір штрафів за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння (10 200 грн за перше порушення), однак передбачає можливість позбавлення прав на термін три роки або адміністративного арешту на термін 10 десять діб за повторне порушення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.