суботу, 19 жовтня 2019 р.

Для вас співає Ігор Шевченко: Історія токмацького музиканта


Токмачаник Ігор Шевченко – «зірка» токмацької естради середини 70-х років минулого століття.

Прийшовши з армії в далекому 1970 році він, як талановитий музикант та співак, приймав участь в організації та проведенні танцювальних вечорів для молоді, або танців, як раніше називали, в клубі у нині Залізничному мікрорайоні міста Токмака у складі вокально – інструментального ансамблю «Кобзарі».

Репертуаром у Ігоря Васильовича були, як зараз кажуть, «кавери» популярних музичних композицій радянської і світової естради. Пан Ігор першим в Запорізькій області, з його слів, почав виконувати «The Beatles» - культовий гурт тих років.

Власне «The Beatles» зіграв злий жарт у долі музиканта. Його запросили до Токмацького міського комітету компартії і вказали на недопустимість виконувати «ту» музику, адже гурт тоді ще був у списках заборонених для виконання на території колишнього СРСР. Відомо, що весь репертуар в ті роки був під суровим контролем партії і кожен «трек», правда тоді такого слова ще не знали, треба було затверджувати в «горкомі».

Ігорю Шевченку заборонили виступати в місті і очолювати будь який музичний колектив…

В 1980 році доля звела Ігоря Шевченка з Геннадієм Зубенком, нині акомпаніатором Токмацького міського Будинку культури, де вони у складі нового гурту виконували пісні на танцях в парку колишнього заводу ім. Кірова.

Виконували аж до тих пір, доки не наступила нова ера – танці «під магнітофон».

До «цифри» залишався якийсь десяток років…

В суботу,19 жовтня 2019 року, в подвір’ї будинку по вулиці Центральній, 18 відбувся імпровізований концерт Ігоря Шевченка, де його представляв колега по сцені Геннадій Зубенко – найстарший член трудового колективу Токмацького міського Будинку культури.

Фото з особистої сторінки Ігоря Шевченка у facebook

Відео Віктора Халамівського 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.