пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Унікальна виставка у краєзнавчому музеї

У Токмацькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка моделей-копій з паперу. Тут представлені 35 експонатів – зменшених копій реальних літаків періоду Другої світової війни, кораблів XVIII-XIX століть, автомобілів початку XX століття, існуючих церков та замків.


Все це зроблено виключно з паперу, до найменших тонкощів. Уявіть, у моделях кораблів підклеєні навіть лавочки та крихітні труби (!) парових двигунів рятівних човнів на борту!!! Просто диву даєшся: як таке можливо? Як з міліметрових деталей можна склеїти ці експонати?

Як розповів нам директор музею Віктор Медведський, організатор виставки Михайло Орел з Херсона в своїй роботі використовує лише папір, картон та клей. Він присвятив понад 20 років виготовленню таких складних конструкцій  та мініатюрних деталей моделей-копій. Вказані роботи потребують неабияких технічних знань, хисту та навичок моделювання.  Вони виконані бездоганно – відсутні сліди клею, всі деталі мають правильну форму. Виставка працюватиме до кінця листопада.

Земляки, приводьте дітей до музею! Відірвіть їх від комп’ютерів, щоб показати незбагненний світ мистецтва, історії та техніки.
***
Виставка працює з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 17-00 (перерва з 12-00 до13-00) за адресою: м. Токмак, вул. Центральна, 29. Телефон для довідок – 2-66-00.   

Віталій ГОЛОД

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.