неділю, 6 жовтня 2019 р.

Чи буде Токмак райцентром? Питання ще не вирішене


У ході адміністративно-територіальної реформи відбудеться укрупнення районів області. Досі тривають дискусії про те, скільки ж їх залишиться – п’ять чи шість.

Звісно, ми прагнемо, щоб Токмак став центром новоутвореного району, а не був переданий у адміністративне відання Поліг. На тижні ми отримали багатообіцяючий сигнал від народного депутата України Павла Мельника, що дуже порадувало токмачан. Але вчора Управління містобудування та архітектури Запорізької обласної держадміністрації дало роз’яснення, що наразі питання ще не вирішене.

«З урахуванням наданих пропозицій та на підставі Методичних рекомендацій щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, Управлінням напрацьовано 3 варіанти моделей укрупнених районів.

На сьогодні до Фейсбуку потрапив та обговорюється тільки один із 3 варіантів моделей укрупнених районів, який був презентований Управлінням у грудні 2018 року та направлений для надання пропозицій на території. Наразі цей варіант позиціонується як «остаточний», що не відповідає дійсності.

Вважаємо за необхідне поінформувати, що робота триває. Найближчим часом всі напрацьовані Управлінням варіанти моделей укрупнених районів будуть презентовані на обласній міжвідомчий робочій групі. За результатами роботи експертів робочої групи будуть сформовані узгоджені пропозиції щодо укрупнення районів області та направлені до Міністерства розвитку громад та територій України».

Віталій ГОЛОД

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.