вівторок, 14 липня 2020 р.

Де поділася машина швидкої медичної допомоги у Токмаці разом з бригадою

Як нам повідомили в комунальному некомерційному підприємстві «Територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради:  

"з бригадою та машиною швидкої медичної допомоги  у м. Токмак нічого не трапилось.

З 1 липня була відкрита підстанція швидкої медичної допомоги у м. Енергодар  у складі двох фельдшерських бригад.

Відповідно до Статуту, керівник самостійно визначає кількість бригад екстреної медичної допомоги для надання медичної допомоги населенню.

Інше діючим законодавством та договором з НСЗУ (національна служба здоров'я України) не визначено.

Також повідомляємо, що у 2019 році за рішенням депутатів, один автомобіль зі служби екстреної медичної допомоги (ЕМД) передали у лікарню м. Токмак.

До речі, новий сучасний автомобіль, який був обладнаний для ЕМД." 


Ще у квітні 2020 року Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що майже тисяча лікарень в Україні матиме дефіцит фінансування у 2020 році.

Очільник МОЗ пояснив, що зі стартом другого етапу реформи охорони здоров'я міські, районні та обласні лікарні перейшли на іншу систему фінансування. Тепер кошти надходитимуть з Національної служби охорони здоров'я за договорами. Однак у деяких лікарнях України є дефіцит фінансування.

Мовиться про 984 лікарні, які отримають коштів менше, ніж у 2019 році. Про це міністр охорони здоров'я сказав під час брифінгу МОЗ.

Степанов додав, що зменшення становить приблизно від 10 до 50% у різних лікарнях країни.

Хочу навести конкретний приклад. Візьмемо Центр екстреної медичної допомоги Запорізької області. Недофінансування складатиме 67 мільйонів гривень. За прогнозами керівництва департаменту МОЗ – це скорочення бригад екстреної медичної допомоги, – повідомив Степанов.

Він наголосив, що зі 154 працюватимуть 110 бригад. Як наслідок – багато людей втратять роботу, а "швидкі" на виклик їхатимуть довше. 

Депутати Токмацької міської ради звернулися до Запорізької обласної ради, КНП «Територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради, Департаменту охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров'я України:

"..категорично заперечуємо проти скорочення працівників  виїзної бригади швидкої медичної допомоги підстанції швидкої медичної допомоги Токмацького району Токмацького відділення екстреної медичної допомоги відповідно до наказу від 27.05.2020 р.  № 90/02-06 «Про скорочення штатного розпису КНП "ТМО"ОЦЕМД та МК" ЗОР»,  просимо не проводити скорочення цих працівників та повідомити про прийняте рішення.", - йдеться у тексті документа

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.