пʼятницю, 10 липня 2020 р.

В липні повністю відкриють дорогу Н-30 Василівка – Бердянськ

Добігає кінця ремонт на національній автомобільній дорозі Н-30 Василівка – Бердянськ.

Стан національної автомобільної дороги значно погіршився за останні декілька років до аварійного. Керівництво Токмацького, Чернігівського, Приморського та Бердянського районів неодноразово зверталося з проханням посприяти в ремонті дороги  на території цих районів. 

Дорога також з’єднує міжнародні дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь та М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ.

Цією дорогою користуються не тільки вантажоперевізники, але і військові через близькість зони проведення АТО. Тому у цьому році  дорога була внесена до переліку Програми «Велике будівництво». І, як бачимо, будівництво вже на завершальному етапі. Три ділянки вже завершені, на одній роботи тривають, – наголосив Іван Федоров, заступник голови Запорізької облдержадміністрації.

Начальник Служби автодоріг в Запорізькій області Андрій Івко повідомив, загальна протяжність автомобільної дороги складає 136,3 км.

У 2018 році виконано ремонт ділянки дороги протяжністю 17,3 км. У цьому році роботи виконувались на чотирьох ділянках дороги загальною протяжністю 118,7 км. Загальна вартість робіт складає – 2 130 789,3 тис. грн.

Роботи з відновлення дорожнього покриття виконують три підрядні організації: ТОВ  «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком».

На ділянках км 7+000 – км 55+082, км 89+526 – км 112+026, км 55 + 082 – км 89 + 526 завершено роботи з влаштування основного проїзду. Ведуться роботи з укріплення  узбіч, ремонту заїзних карманів та влаштування з’їздів з дороги, тротуарів в с. Зеленовка. Триває заміна дорожніх знаків, встановлення сигнальних стовпчиків та нанесення дорожньої розмітки. На ділянці км 112 + 026 – км 143 + 003 протяжністю 31 км роботи ще ведуться. Закінчити плануємо у липні, – розповів він.

Підписуйся на наш Telegram-канал, будь першим 

Народний депутат України Павло Мельник зазначив, що будувати це дуже важливо, а зберегти – набагато складніше, повідомляє  Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.