пʼятницю, 3 липня 2020 р.

Підвищення, зміна алгоритму, призначення: До уваги одержувачів державних допомог

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ДЕРЖАВНИХ ДОПОМОГ!

Управління соціального захисту населення Токмацької міської ради доводить до відома громадян-одержувачів державних соціальних допомог, що 1 липня 2020 р. набув чинності  Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» №646-ІХ від 02 червня 2020 року, яким зокрема передбачено:

з 1 січня 2020 року — підвищення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
з 1 липня 2020 року - зміну алгоритму розрахунку державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.
з 1 липня 2020 року - для призначення, виплати та припинення виплати допомоги одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

У зв’язку з цим, управлінням соціального захисту населення проведено перерахунок призначеної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування яка виплачувалась у січні — червні 2020 року, у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. В липні одержувачі цієї допомоги отримають доплату за січень-червень 2020 року.

З 1 липня 2020 року — проведено перерахунок призначеної державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям шляхом:

- встановлення розміру рівня забезпечення прожиткового мінімуму для працездатних осіб-25 відсотків, для дітей на рівні 130 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, для осіб, які втратили працездатність, та осіб з інвалідністю -100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму;
- скасування підвищення прожиткового мінімуму для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї на 10 відсотків; для кожної дитини з інвалідністю, та для кожної дитини, яка утримується одинокою матір'ю для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є особами з інвалідністю І або ІІ групи, - на 20 відсотків;
- скасування збільшення розміру державної соціальної допомоги на кожну дитину віком до 13 років на 250 гривень, на кожну дитину від 13 до 18 років — на 500 гривень.
Звертаємо увагу! З 1 липня 2020 року для призначення, виплати та припинення виплати допомоги одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Отримуйте першими новинну інформацію на офіційному Telegram-каналі ТокмакІнформБюро

Додаткову інформацію можна отримати:

(06178) 4-66-52, 4-30-21 – з питань призначення державних допомог та житлових субсидій;
(06178) 2-88-78 – з питань призначення пільг, забезпечення громадян технічними засобами реабілітації та санаторно-курортного лікування;
(067) 578 78 26 – загальні питання.

Адреса для листування: УСЗН Токмацької міської ради, вул. Центральна, буд.12, м. Токмак, Запорізької обл., 71701

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.