вівторок, 14 липня 2020 р.

Рада підтримала законопроєкт про полегшення роботи фізосіб підприємців - "спрощенців"

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт № 2524 про внесення змін до Податкового кодексу щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців, які усувають низку недоліків закону про вдосконалення адміністрування податків.

Як повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ, "за" проголосували 240 нардепів.

Один зі співавторів законопроєкту і перший заступник голови комітету Ярослав Железняк (фракція "Голос") зазначив, що ухвалено такі зміни:

Спрощено облік: "Спрощенцям" - неплатникам ПДВ дозволили вести облік у довільній формі - в Excel, в зошиті або традиційно в книзі обліку (тільки тепер її не треба реєструвати і заповнювати щодня). Головне буде - фіксувати щомісячний дохід. А щоденні підсумки або післяопераційні результати - тільки за бажанням підприємця.

Знижено ризики штрафів: Відсутність зареєстрованої та заповненої книги обліку було підставою нарахувати близько 600 грн штрафу під час перевірки. Тепер "спрощенцям" - неплатникам ПДВ досить буде просто показати записи доходів за місяць. Податкова буде зобов'язана визнавати ці дані відповідно до ст. 292.13 ПКУ.

Розширено онлайн роботу з податковою: Тепер в електронному кабінеті будуть відображатися податкові повідомлення - рішення, податкові вимоги або інші документи, а під час реєстрації в електронному кабінеті платника податків не треба буде заповнювати договір про визнання електронних документів.

Закон №2524 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців", прийнятий 14 липня парламентом, буде сприяти податковому терору, а не побудови нормального бізнес-клімату.

Таку думку висловив в Facebook глава виконкому Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі, передає Цензор.НЕТ. 

Закон про електронний кабінеті ускладнює роботу бізнесу і дозволяє фіскалам більш жорстко контролювати підприємців, - Южаніна

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.