понеділок, 20 липня 2020 р.

Для цілодобового контролю за рухом вантажівок не вистачає фахівців управління Укртрансбезпеки

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко (стажування) провів нараду з питання забезпечення збереження автомобільних доріг у Запорізькій області.

В області тривають посилені заходи габаритно-вагового контролю на дорогах з метою їх убезпечення від руйнування вантажним транспортом.

На сьогодні обмежено рух на ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення для транспортних засобів масою понад 24 тонни з 08.00 до 20.00 при температурі вище +28.

Наразі особливо актуально стоїть питання налагодження системи контролю за дотриманням вантажними перевізниками габаритно-вагових параметрів транспорту.

Проте, для цілодобового контролю за рухом вантажівок не вистачає фахівців управління Укртрансбезпеки, також не вистачає самих габаритно-вагових комплексів.

Перевізники нехтують обмеженнями та пускають великогабаритний транспорт на дороги. Великоваговий транспорт розбиває вже збудовані чи відремонтовані автошляхи.

До того ж, деякі водії їздять з накладними, де вказана менша вага транспорту, аніж це є насправді.

Віталій Тишечко обговорив   питання запровадження заходів ефективного габаритно-вагового контролю на дорогах регіону, а також можливість цілодобової роботи пунктів габаритно-вагового контролю. На сьогодні пункти габаритно-вагового контролю, що працюють цілодобово в посиленому режимі, розташовані у Маріуполі, Миколаєві, Умані, Одесі, Києві, Кропивницькому, Херсоні, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.