четвер, 16 липня 2020 р.

Імовірна причина загибелі риби у річці Молочній - природна задуха: Запорізький рибоохоронний патруль (ДОКУМЕНТ)

Ми повідомляли вам, що на річці Молочній в селі Благодатне Токмацького району Запорізької області, місцеві рибалки 10 липня виявили замор риби.

Державне агентство рибного господарства України управління державного агентства рибного господарства у Запорізькій області (Запорізький рибоохоронний патруль) надало інформацію від 14 липня про результати обстеження акваторії річки Молочна:

"Довожу до Вашого відома результати обстеження р. Молочна поблизу с. Благодатне Токмацького району Запорізької області:

у береговій метровій смузі річки Молочна в районі с. Благодатне на акваторії площею 1 тис. кв.м. (1000 м. х 1 м.) зафіксовано загибель риби: краснопірки 400 екз, лина 300 екз, товстолобика - 560 екз, карася - 410 екз, плітки - 400 екз, окуня - 250 екз, щуки - 220 екз, сазана (коропа) - 441 екз, білого амура - 523 екз. загальною вагою близько 600 кг.

У ході візуального огляду акваторії річки встановлено, що дно річки мулисте, вода прозора.

Імовірна причина загибелі водних біоресурсів - природна задуха, пов’язана із зниженням вмісту розчинного у воді кисню у спекотний період.

Окрім вищенаведеного повідомляємо, що видовий та кількісний склад загиблих водних біоресурсів вказує на самовільне або з порушенням установленого законодавством порядку у переселенні та акліматизації тварин у р. Молочна у попередні періоди невідомим колом осіб, що є порушенням ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ».

Відкритим лишається питання утилізації загиблих водних біоресурсів, розкладання яких може вплинути на погіршення епідемічного стану водойми та несе потенційну загрозу населенню."

Т.в. о. начальника Управління Максим ЗІПАЙЛОВ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.