вівторок, 14 липня 2020 р.

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО ДВА КОМПЛЕКСИ ЗВАЖУВАННЯ ТРАНСПОРТУ В РУСІ

У 2020 році Укравтодор планує встановити 23 майданчики WiM (зважування-в-русі (Weigh-in-Motion, WiM) – це сучасна розумна система комплексного збору інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами).

Наразі оголошено вже 19 тендерних процедур. Як і було заплановано, цього року майданчики WiM планується розміщувати на ключових інфраструктурних об’єктах Великого дорожнього будівництва.

Подивитися, де саме будуть розміщені майданчики, можна на мапі.

Приміром, у Запорізькій області, відповідно до мапи, комплекси буде розміщено на дорозі Н-08 біля села Лукашево Запорізького району (км 468+000 до км 469+000) та біля села Комишуваха Оріхівського району (км 528+000 до км 529+600).

Крім того, ще 25 майданчиків у 16 областях планується встановити за рахунок програми підвищення безпеки руху.

У рамках пілотного проєкту зі встановлення 6 майданчиків WiM навколо Києва, на основних в’їздах до Києва збиралась інформація про рух всіх транспортних засобів.

У період з 19 грудня 2019 року до 31 травня 2020 року зафіксовано 1 153 587 вантажних автомобілів вагою понад 20 тонн. З них 40% (470 342 вантажівки) рухалися з порушенням встановлених габаритно-вагових обмежень. Це свідчить про те, що потенційно майже кожна друга вантажівка, яка рухається українськими дорогами, несе небезпеку для учасників дорожнього руху та знищує українські дороги.

Навіть виконавши амбітні плани на цей рік, а йдеться про 4200 км доріг державного значення, залишається загроза звести зусилля нанівець через перевантажений транспорт, що знищує дорожнє покриття, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Окрім цього - робоча група по збереженню доріг Запорізької області напрацює алгоритм роботи з кар'єрами.

Як зазначив представник Укртрансбезпеки Михайло Скороходов, з 27 червня і до 13 липня Укртрансбезпека провела 686 зважувань, лише за останній тиждень 378 зважувань. Було виявлено понад 70 перегрузів.

Пункти були розташовані на дорозі Н-08 в’їзд до Запоріжжя та на дорозі Н-30 в’їзд до Бердянська. Втім, з 12 липня працюють лише одні ваги біля Бердянська.

Сьогодні нам потрібно відпрацювати алгоритм дій при роботі з кар’єрами. На території області є 13 кар’єрів. Часто перевізники, саме виїжджаючи з кар’єрів, порушують габаритно-вагові норми. Наша мета зараз повернути ці підприємства до законного поля, а не тиснути на бізнес. 

Президент дав нам чітке завдання щодо збереження доріг, адже з державного бюджету виділяються великі кошти на відбудову цих доріг по областях. І ми самі бачимо якими темпами відбудовуються дороги, тож нам потрібно в законному полі привернути увагу вантажовідправників до нагальної проблеми, – зазначив Віталій Тишечко, заступник голови Запорізької облдержадміністрації (стажування).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.