середу, 15 липня 2020 р.

Енергодар vs Василівка: В Києві йде боротьба з визначенням майбутніх центрів районів

Активісти з міста Енергодара Запорізької області в Києві проводять роботу під стінами Верховної Ради України.

Їх головна вимога - не допустити приєднання майже 55-ти тисячного Енергодара до майже 14-ти тисячної Василівки при розгляді питання щодо реформування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня (районів), яке планують розглянути народні депутати України сьогодні.


Вони вимагають утворити центр району саме в Енергодарі.

Як повідомив активістам Андрій Клочко, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування: "Сьогодні рішення про створення Василівського району може бути і не прийнято".

Чи бореться в Києві хтось з токмачан за район з центром у майже 33-ти тисячному Токмаці, а не в майже 19-ти тисячних Пологах, нам поки що не відомо. 

Оновлено о 14:23:



"Відомо", - повідомляє народний депутат України Павло Мельник.

"Завдяки сигнальному голосуванню, на якому я особисто висловився проти ухвалення Постанови, а також позиції деяких колег Постанову про утворення районів і було знято.

Саме група наших депутатів ініціювала на 15 годину проведення профільного комітету і розгляду наново.


О 15 годині на комітеті я знову донесу позицію про необхідність створення району з центром в Токмаку. Рішення за комітетом." - резюмував пан Павло. 

Верховна Рада відкликала з порядку денного пленарного засідання проєкт постанови № 3650 про утворення нових районів в Україні. Народний депутат Микола Княжицький заявив, що це відбулося на вимогу партії "Європейська солідарність", повідомляє "Еспресо.TV".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.