пʼятницю, 29 травня 2020 р.

"Калинка" зустріла своїх вихованців після карантину

З пом’якшенням карантинних заходів відновили свою роботу дошкільні навчальні заклади Токмака, щоправда не всі.

Зранку, 29 травня, ми завітали у «Калинку», що на «Ахрамєєвці».

З 7.30 на вході до дитсадка чергували старша медсестра Людмила Пінчук та вихователька Оксана Дмитренко. Вівся скринінг температури дітей і працівників садка. Для рук використовувався антисептик.

Вихователі Світлана Романенко, Лариса Компанієць, Таїсія Боліла, асистентки вихователів Оксана Василенко, Ольга Пашкульська та інші зустрічали своїх вихованців. Батьки у приміщення садка не допускалися.


Як розповіла директорка «Калинки» Раїса Спицька, у перший день після карантину прийшло 16 дітей, а з понеділка очікується вже 70. Батьки раді відкриттю садка, адже багатьом з них ні на кого залишати дітей вдома.

Дезінфікуючими засобами, одноразовими рушниками, безконтактними термометрами, іншим необхідним дитсадки забезпечив міський відділ освіти.

Зараз працюють групи тільки на першому поверсі садка. Діти зберігають визначену дистанцію у 1,5-метри, в групах за столиками сидять по одному і спати їх вкладають на ліжечках у шаховому порядку.

Забирають батьки дітей з 15.30 до 16.30.

«Поки був карантин, батьки в одній групі зробили для садка велику справу – спиляли сухі гілки на аварійних деревах, які небезпечно похилилися над дитячим майданчиком, – говорить Раїса Борисівна. – Хоча проблема залишається, бо ще десяток аварійних тополь стоять не спиляні».

За словами начальниці відділу освіти Світлани Черкасової робота дошкільних навчальних закладів відновилася з 27 травня, на тижні запрацювали п’ять садків. Оскільки для допуску в садок дітям треба взяти довідки від лікаря, здати аналізи, то в садках «Метелик», «Барвінок», у дошкільних групах при НВК №11 та №12 батьки з вихователями погодили почати водити дітей з нового тижня.

Тож з 1 червня у Токмаці запрацюють всі дитячі дошкільні заклади.


Перейти до магазину
Детальніший репортаж читайте у наступному номері газети «Наше місто Токмак».

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.