середу, 27 травня 2020 р.

КабМін прийняв перспективний план формування територій громад Запорізької області

27 травня КабМін на своєму засіданні прийняв перспективні плани формування територій громад трьох останніх областей – Запорізької, Львівської та Одеської.

Затверджені три останні перспективні плани областей, за виключенням окупованих територій. Мається на увазі АР Крим. Тимчасово окуповані території Донбасу потрапляють в план, - заявив Прем’єр-міністр.

За його словами, затвердження по всій території країни перспективних планів – це «двигун» змін для окремих громад та країни в цілому. «Перспективні плани – це основа майбутніх територіальних громад і вони відтепер будуть охоплювати 100% території. Ми втілюємо у життя принцип «сильна громада – успішна країна».


Завдяки виступу на засіданні Уряду народного депутата України Вадима Івченка в підтримку сільських територій Токмацького району та незрозумілої позиції присутнього на засіданні представника Запорізької ОДА В’ячеслава Дзятківського, заступника голови ОДАУряд взяв один день на технічне доопрацювання свого рішення. 


"Об’єднання сіл з містами цілком імовірно призведе до поступового зникнення перших, адже ці дві території мають різну щільність населення та різний розвиток інфраструктури" - наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Вадим Івченко, відстоюючи самостійність спроможних громад Запорізької та Одеської областей на засіданні Уряду.

"Наприклад, місто Токмак з населенням 35 тисяч і 20 сіл, які знаходяться поряд з ним на відстані до 20 кілометрів намагаються об’єднати в одну громаду. Це не правильно! Найбільш правильним рішенням було б зробити дві спроможні громади – Токмацьку (місто) та Новенську ОТГ (13 сільських рад). Обидві громади розвивалися б паралельно, і жодна з них не перетягувала повноваження та ресурси", – наголосив політик.

Вже відомо, що у Запорізькій області передбачено 67 спроможних територіальних громад…

Перейти до магазину

Оновлено: 10 червня КабМін опублікував Розпорядження прийняте  27 травня 2020 р. № 625-р "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Запорізької області".

Відповідно до тексту документа в Переліку спроможних територіальних громад Запорізької області значаться:

Токмацька територіальна громада з адміністративним центром у м. Токмак у складі: Токмацька, Жовтнева, Новенська, Новопрокопівська, Остриківська, Очеретуватська територіальні громади.

Молочанська територіальна громада з адміністративним центром у м. Молочанськ у складі: Молочанська, Балківська, Виноградненська, Долинська, Кіровська, Новомиколаївська територіальні громади.

Коханівська (Токмацький район) і Таврійська (Токмацький район) територіальні громади ввійшли до складу Роздольської територіальної громади з адміністративним центром у с. Роздол Михайлівського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.