понеділок, 25 травня 2020 р.

Африканська чума свиней: В зону нагляду потрапили населені пункти Токмацького району

20 травня, згідно повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, за результатами дослідження Дніпропетровської РДЛВМ у патматеріалі від одної свині, що належить Комунальній установі "Орловський психоневрологічний інтернат", розташованої за адресою: вул. Вишнева буд. 231, с. Орлове Мелітопольського району, виділено вірус африканської чуми свиней та встановлено захворювання на африканську чуму свиней.

На території цього господарства утримується 150 голів свиней та 71 голова великої рогатої худоби.

Перше захворювання свиней відбулося 8.05.2020 р.,останній випадок зареєстрований 18.05.2020 р. Всього загинуло в господарстві на даний період 5 голів свиней.

21 травня рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Мелітопольській райдержадміністрації накладені карантинні обмеження на територію установи "Орловський психоневрологічний інтернат", визначено територію радіусом 3 км від епізоотичного осередку (зона захисту), де проводяться всі необхідні заходи щодо ліквідації захворювання згідно діючої інструкції. Також визначена територія радіусом 10 км що оточує захисну зону, як зону нагляду (спостереження) з проведенням відповідних заходів.

В зону нагляду потрапляють населені пункти Токмацького району: с. Курушани, с. Лагідне, с. Зоряне, с. Благодатне, с. Долина, с. Рибалівка та с. Любимівка.

Перейти до магазину
На даний період в неблагополучному пункті в зоні захисту та в зоні нагляду проводяться всі необхідні ветеринарні заходи згідно чинної інструкції.

Автор: Токмацька РДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.