середу, 6 травня 2020 р.

До 8 травня мають повністю виплатити 300% надбавки медикам, що працюють з COVID-19

Усі медичні працівники, які у березні лікували пацієнтів із коронавірусною хворобою, мають отримати 300% доплати у повному обсязі до кінця цього тижня. Відповідне доручення Міністр охорони здоров’я Максим Степанов дав керівникам обласних департаментів охорони здоров’я. Про це він повідомив на щоденному брифінгу.

Очільник МОЗ зазначив, Міністерство дало чіткі вказівки та роз’яснення щодо виплати 300% доплати усім медикам, які задіяні у лікуванні хворих на COVID-19. На основі даних від обласних департаментів (які вказали, скільки медиків задіяні у кожному регіоні), МОЗ провело розрахунки щодо необхідної загальної суми і винесло це рішення на засідання Уряду, після чого регіони отримали кошти в повному обсязі.

Виплата коштів здійснюється за різними механізмами: за березень — через медичну субвенцію, а з квітня — через НСЗУ. 

По темі: «Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто нестиме відповідальність», – зазначив Володимир Зеленський. 

Але це не всі медичні проблеми, зокрема, у Токмацькому районі.


Так, ми вже повідомляли, що у вівторок, 28 квітня, голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Туринок офіційно представив новопризначену голову Токмацької райдержадміністрації Олену Шевченко під час свого робочого візиту до нашого міста.

У ході зустрічі депутати, сільські голови мали змогу поставити актуальні питання очільнику області. Обговорювалось створення територіальних громад в районі, земельні питання, стану доріг, медицини тощо.

Так, наприклад, депутатка Токмацької районної ради Людмила Будовська нагадала очільнику області про те, що після закриття Молочанської районної лікарні залишилися вільними близько 2 млн грн державних коштів, які не вдається направити на фінансування медицини району і тому потрібне термінове втручання обласної влади в вирішення цього питання.

Вона, доречі, також загострила увагу на питанні допомоги селянам в оформленні земельних документів на сінокоси і пасовища.

Голова облдержадміністрації дав доручення Олені Шевченко провести відповідну роботу по цим та іншим піднятим питанням та надати відповідну інформацію йому до розгляду.

Будемо чекати на результати цієї роботи районної і обласної влади. 

По темі: На заробітну плату лікарів з обласного бюджету скерують понад 20 млн. грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.