пʼятницю, 29 травня 2020 р.

Неповнолітнього токмачанина покусала собака: Мати в розпачі – що робити

29 травня близько 14-ї години неповнолітнього токмачанина у Токмаці по вулиці Ковальській покусала безпритульна собака.

"Жава" - місцева безпритульна собака
14-ти річний хлопець ходив до аптеки за ліками, а коли повертався додому, то біля 52-го будинку, поруч з «м’ясним відділом» ринку, на нього накинувся пес, що там вже постійно «приписався» з іншими собаками, бо їх там постійно підгодовують місцеві.

Хлопець, зі слів його матері, собаку не чіпав, бо поспішав додому з ліками, але собака все ж таки напав і прокусив ногу хлопцю з обох сторін. Дитина не змогла самостійно оборонятися від пса, поруч нікого не було і ледь дошкандибав до квартири.

Мама хлопця, пані М., розповіла нам, що як тільки син прийшов додому, то вона відразу обробила його рану і звернулися в місцеву амбулаторію, де медики порадили відразу звернутися до першого кабінету нашої «поліклініки» в «місті».

Довідка про покусані рани
Лікар в «поліклініці» надав хлопцю кваліфіковану медичну допомогу і видавши довідку  порадив поспостерігатися 10 днів для прийняття рішення щодо необхідності щеплення проти сказу.

Спостерігати треба за собакою – здохне чи ні? Пані М. каже, що вона не може спостерігати за собакою, тим паче за безпритульною, бо пес переміщається зі зграєю по всьому мікрорайону.

Лікар порадив з виданою ним довідкою звернутися до ветлікарні, яка зобов’язана взяти цю собаку під нагляд з ізоляцією.

Потерпілі відразу направилися до ветлікарні, лікаря на місці не було, але працівники надали номер телефону фахівця (прізвище невідоме-ред.)

По телефону ветлікар повідомив, що немає питань – зловіть собаку, привозьте і я буду за нею спостерігати. Але це ж не хом’ячок, бідкалася М., як я зловлю таку велику собаку?

Далі потерпілі за допомогою зловити собаку звернулися до комунального підприємства «Управляюча компанія «Контакт»». Працівник на ім’я Роман  пояснив, що підприємство не має ніякої матеріальної бази, в нього одні двірники, які не можуть виловити того пса на «Ковальському» мікрорайоні і додав, що раніше в місті була служба, яка займалася відловом собак, наразі її немає.

Мати хлопця в розпачі, каже - буде ходити і кожного дня дивитися на ту собаку, але в неї питання до місцевих зоозахисників. Люди добрі, якщо ви підгодовуєте собак і котів коло свого будинку, то візьміть і відповідальність на себе за безпеку громадян, що живуть поруч. Всі ж знають, що собака те місце, де вона харчується, вважає своєю територією, і як звір з інстинктами - її завжди охороняє.

Довідково: Декілька років назад біля третього під’їзду 50-го будинку по вулиці Ковальській дівчинку покусав…бродячий кіт. На щастя тоді все минулося.

А чи минеться зараз? Чекати треба ще 9 днів…А Ви що думаєте з цього приводу? Треба чи ні підгодовувати «братів наших менших» біля багатоповерхових будинків? Чи небезпечно це для сусідів та перехожих?

За допомогою сьогодні мама звернулася і до міського голови Ігоря Котелевського у мессенджері фейсбука, але поки що відповіді від нього не було. Мабуть зайнятий, бо в нього багато роботи, але на відповідь чекаю, закінчує розповідь пані М.

Перейти до магазину

Важливо: Всі, хто згадувався в цьому матеріалі, мають право написати нам свою версію події, яку ми обов’язково оприлюднимо…

Наш E-mail: nashemistotokmak@ukr.net

Оновлено 1 червня: Постраждалі звернулися до Токмацького міського голови з проханням про допомогу:

"Шановний Ігоре Вікторовичу!

Лист-звернення до Токмацького міського лови
Звертаюся до Вас за допомогою, мого неповнолітнього сина 29,05 вкусив бродячий пес якого годують місцеві мешканці навколишніх домівок. Ми відразу звернулися до лікаря який ним надав допомогу і порадив слідкувати за собакою 10 днів або звернутися до ветеринарних лікарів аби вони її ізолювали і слідкували. Я відразу звернулася до ветеринарної лікарні яка знаходиться у нас в місті, лікар мені не відмовив але сказав що цю собаку повинна привезти їм я. Яким чином не пояснив.

Я фізично не маю такої змоги. Дуже багато людей в нашому районі постраждало від цих тварин, на заклик людей не приваджувати тварин вони не реагують.

Будь ласка допоможіть у цьому питанні! Я у роспачі бо цє моя дитина.

Сьогодні постраждав мій син а завтра на моєму місці може опинитися чиясь дитина яка не зможе втекти.", - йдеться в тексті листа-звернення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.