вівторок, 19 травня 2020 р.

Запорізька область: На цьому тижні Уряд затвердить перспективні плани формування громад


Цього тижня плануємо завершити процес формування перспективних планів, – В’ячеслав Негода.

Сподіваємося, що на цьому тижні Уряд затвердить перспективні плани формування громад уже усіх областей. Це фінальні рішення, які мають стати основою для майбутнього адміністративно-територіального устрою базового рівня.

Про це сказав В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій під час онлайн-пресконференції для регіональних ЗМІ «Місцеве самоврядування та територіальна організація влади: «геолокація» реформи».

Перейти до магазину
«Після затвердження перспективних планів Уряд окремим рішенням має затвердити адміністративні центри і території громад, як передбачено законом. Після цього будуть прийняті фінальні рішення Уряду стосовно субрегіонального рівня – ліквідації старих і утворення нових районів. Потім, щоб розмежувати повноваження, потрібно буде приймати нові редакції базових законів «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про місцеві державні адміністрації». А щоб підкріпити повноваження фінансами, необхідно буде вносити зміни до Бюджетного і Податкового кодексів», – окреслив план подальших кроків реформи В’ячеслав Негода.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.