пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Чи почнеться вчасно оздоровчий сезон в області?

Обласна влада готується до оздоровчого сезону на Азовському узбережжі. До вирішення питань підключився нардеп.

Ми планово готуємось до літнього оздоровчого сезону на Азовському узбережжі. З цього приводу провів нараду у Кирилівці, пише голова Запорізької ОДА Віталій Туринок у своєму facebook.

Питань у керівників закладів та місцевої влади багато. Ми всі розуміємо, що епідемія коронавірусної хвороби внесла корективи у звичні терміни підготовки до курортного сезону.

Тож, має бути чіткий план: як дезінфікувати території та ресторанно-готельні комплекси, як готувати кімнати для відпочиваючих, а найголовніше - алгоритм відкриття для дитячих таборів. Окрім цього, маємо слідувати рекомендаціям головного санітарного лікаря та надавати відпочиваючим якісні послуги.

Сподіваюсь на вдалий курортний сезон у цьому році, зазначає очільник області.


По темі:

14 травня на зустрічі з Прем’єр-міністром України Шмигалем Д. А. народний депутат України Павло Мельник, з його слів у facebook,  підняв надважливе питання роботи оздоровчих та готельних закладів під час курортного сезону 2020.

Це питання є особливо актуальним для Кирилівки, Приморська, Бердянська а також інших курортів Приморського, Приазовського та Якимівського району Запорізької області.

Основний дохід місцевих бюджетів під час курортного сезону - це надходження коштів від податків, що збираються з суб’єктів господарювання курортної сфери. Для місцевих мешканців робота цих підприємств надає робочі місця, а для українських громадян – це можливість відпочити на українських курортах влітку 2020 року.

Своєчасна підготовка та старт курортного сезону потребує надання офіційного роз'яснення Міністерства охорони здоров'я України та внесення змін до відповідних підзаконних нормативних актів стосовно роботи під час курортного сезону оздоровчих закладів, баз відпочинку та будинків готельного типу в умовах карантинних обмежень, введених Урядом України.

Я звернувся до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А з офіційним зверненням щодо якнайшвидшого надання таких офіційних роз’яснень та внесення відповідних змін до підзаконних нормативних актів (правил, дозволів та вимог) по дотриманню протиепідеміологічних норм закладами харчування, готельного та оздоровчого сервісу під час роботи в умовах карантинних обмежень. Старт курортного сезону повен бути своєчасним, а відпочинок українських громадян максимально безпечним.

Прем’єр-міністр України, подякував за таку ініціативу та висвітлення цієї важливої проблеми, а також надав доручення профільному Міністерству терміново опрацювати питання підготовки оздоровчих та готельних закладів, а також правил їх роботи під час літнього сезону в умовах карантинних обмежень.

Проект відповідного рішення буде розглянуто на найближчому засіданні Уряду України.
Це питання знаходиться на моєму депутатському контролі. Планую бути присутнім засіданні Кабінету Міністрів України, що відбудеться найближчої середи 20 травня 2020 року, ділиться своїми планами нардеп.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.