середу, 20 травня 2020 р.

Зоозахисна організація України звернулася до Токмацького міського голови


18 травня Асоціація зоозахисних організацій України  (АЗОУ) звернулася до Токмацького міського голови Ігоря Котелевського з проханням скасувати рішення Токмацької міської ради про заборону підгодовувати безпритульних собак і котів у місті. ("Правила благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в місті Токмак", затвердженого рішенням Токмацької міської ради від 19.06.2014 року № 2 - ред.)

Мова йде про пункт 6.14.2. згаданих Правил, в якому зазначено:

"На прибудинковій території приватного сектору забороняється утримання домашніх тварин у кількості більшій ніж: великої рогатої худоби – 2 голів; свиней – 2 голів; птиці – 50 шт; вівці – 5 шт; кіз – 5 шт; собак – 3 шт; котів – 3 шт. На прибудинкових та прилеглих територіях багатоповерхових будинків забороняється ціленаправлено підгодовувати безпритульних собак і котів та облаштовувати місця утримання для них."

Адже до нас надійшло кілька скарг від мешканців міста про те, що їм погрожують працівники поліції та ЖЕКів притягненням до адміністративної відповідальності за це, повідомляє АЗОУ.

Покарання за добрі вчинки - зовсім не те, що сприятиме гуманному вихованню суспільства.

І таке рішення міськради не лише суперечить нормам чинного законодавства, а й пропагує жорстоке поводження з тваринами.

Тому ми попрохали голову міськради звернути увагу на це питання і забезпечити регулювання чисельності безпритульних тварин виключно гуманними методами.
Адже якщо хтось припускає, що тварини, які зараз на вулиці просто помруть від голоду і проблема зникне - це не так.

До питання необхідно підходити комплексно і в першу чергу впливати на причину появи безпритульних тварин на вулицях: встановлювати відповідальність власників за безконтрольне розмноження тварин і викидання їх напризволяще, забезпечити масову стерилізацію безпритульних тварин і доступні ціни на стерилізацію тварин, що мають власників (для запобігання народження потомства на яке немає попиту).

Сподіваємося на порозуміння і конструктивне вирішення питання, підводить риску АЗОУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.