понеділок, 18 травня 2020 р.

З сьогоднішнього дня запроваджено державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість


На час карантину Уряд запровадив державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», якою тимчасово запроваджується державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Відповідно до пункту 3 Постанови вона набирає чинності через десять днів з дня її опублікування і діє до закінчення карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Постанову було опубліковано 08.05.2020 у газеті «Урядовий кур’єр» № 87, а отже 18.05.2020 вона набирає чинності.

Перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341): Крупа гречана, Цукор-пісок, Борошно пшеничне вищого сорту, Макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), Молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), Хліб житньо-пшеничний, Яйця курячі категорії С1, Птиця (тушка куряча), Вода мінеральна негазована,Масло вершкове жирністю 72,5 відсотків.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.