четвер, 14 травня 2020 р.

Отакої: На українців чекають ліміти на використання води через відсутність правильної екологічної політики, - Всесвітній фонд дикої природи (WWF)


В Україні знижується рівень підземних вод. Вода більше не потрапляє в підземні горизонти так, як повинна. Вона просто швидко стікає в море. Наша система господарювання не враховувала ймовірність зміни клімату і нестачі води. Незабаром Державне водне агентство буде змушене обмежувати використання води для українців.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє в матеріалі керівник практики "Вода" всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund for Nature - WWF) Ольга Денищик.
За словами експерта, українці звикли ставитися до води як до безлімітного ресурсу. Однак, незабаром таке ставлення швидше за все доведеться переглянути.

"Якщо посуха триватиме, то найближчі 5 років кількість води зменшуватиметься. Можуть збільшитися спроби штучно акумулювати воду, буде більше ставків, щоб цю воду утримувати. І, звичайно, Державне водне агентство просто буде змушене обмежувати використання води", - заявив експерт WWF.

Однак посуха і спекотне літо - це лише каталізатор змін, а допускає їх недостатня екологічна політика в Україні. 

Українські екологи та інспекції надають перевагу штрафам, а не запобіганню проблеми.

Так, за словами Денищик, вже зараз необхідно вживати всіх заходів для поліпшення ситуації.

"Необхідно залучати фахівців Державного водного агентства, басейнових управлінь до обговорення будь-яких програм розвитку зараз на всіх рівнях: на районному, обласному тощо. Сьогодні ми маємо дивитися на весь басейн річки, щоб води вистачило всім", - заявила експерт.

Як повідомляється у матеріалі, водні ресурси України - це поверхневі, підземні і морські води, які ми використовуємо для своїх потреб.

Дві третини поверхневих ресурсів - це ресурси басейну Дніпра. Він забезпечує водою понад 50 міст.


За рівнем води на одну людину ми посідаємо 125 місце зі 180 країн, Україна - одна із найменш забезпечених водою країн в Європі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.