четвер, 14 травня 2020 р.

ІСТОРІЯ: ПРИЙНЯТО ПРОГРАМУ ЕКОЛОГІЧНОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ РІЧКИ МОЛОЧНА

Під час тридцятої сесії обласної ради депутати затвердили Програму екологічного оздоровлення річки Молочна, відновлення її гідрологічного режиму, благоустрою та збереження біорізноманіття.

Програму розроблено з метою визначення переліку заходів, спрямованих на екологічне оздоровлення басейну, відновлення діючих та старих частин русла, запобігання зростанню антропогенного впливу на басейн річки, забезпечення екологічно безпечних умов життєдіяльності населення і господарської діяльності та захисту водних ресурсів від забруднення та виснаження, збереження біорізноманіття, раціонального використання водних ресурсів, забезпечення сталого функціонування екосистем, запобігання шкідливої дії вод і ліквідації її наслідків.

Програмою визначено головні екологічні проблеми, серед яких - суттєві зміни у  водоспоживанні, зарегульованість стоку, старіння та евтрофікація руслових ділянок, розораність схилів, трансформація прибережних смуг, вплив забруднених зворотних вод на якість води річки Молочна тощо. Розв’язання цих проблем  визначає загальну мету програми і дозволить якісно змінити екологічну ситуацію в басейні р. Молочна.
Для цього програмою передбачено низку заходів. Зокрема, необхідно зменшити негативний вплив підтоплення та негативних наслідків змін гідрологічного режиму р. Молочна, оптимізувати гідрохімічний та санітарний стан вод р. Молочна, оптимізувати природокористування в басейні р. Молочна, відтворити прибережно-захисні смуги та водоохоронні зони р. Молочна та її допливів. Також програмою передбачаються заходи зі збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, формування екологічної мережі та збільшення рекреаційного потенціалу басейну р. Молочна.

Джерела фінансування програми - Державний бюджет, місцеві бюджети міст та районів, у тому числі фонди ОНПС.

Ну що, гарна новина, погане в ній тільки одне - тридцята сесія обласної ради відбулася 26 грудня 2013 року



В цьому рішенні, зокрема, йшлося про таке:


На протязі 2014 – 2025 років доручити обласній державній адміністрації організувати роботу з реалізації Програми із залученням усіх джерел фінансування;


Рекомендувати Токмацькій, Мелітопольській, Молочанській міським радам, Мелітопольській, Михайлівській, Пологівській, Приазовській, Токмацькій, Чернігівській районним державним адміністраціям та іншим зацікавленим організаціям взяти участь у виконанні заходів Програми.


Для довідки: Моло́чна — річка в Україні, в межах Токмацького, Мелітопольського і (частково) Якимівського районів Запорізькій області. Впадає у Молочний лиман (басейн Азовського моря). 

Нижче можна ознайомитись з Програмою екологічного оздоровлення басейну річки Молочна, відновлення її гідрологічного режиму, благоустрою та збереження біорізноманіття на 2014 – 2025 роки:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.