четвер, 28 травня 2020 р.

Токмацький район піде на протестні дії, якщо Запорізька ОДА не виконає вимоги сільського населення

До громадської організації "Асоціація фермерів та приватних землевласників Запорізької області" (ГО «АФЗ Запорізької області») звернулась робоча група по захисту та самостійного функціонування територіальних громад Токмацького району, яка з обурення повідомила про те, що Запорізька ОДА, не зважаючи на надані 16.04.2020 року до КМУ зміни до перспективного плану території громад, не підтримала їх і представник ОДА чітко не доповів про ці зміни на засіданні КМУ 27.05.2020 року.

У зв'язку з цим ГО «АФЗ Запорізької області») 28 травня звернулась до голови Запорізькій обласної держаної адміністрації:

"В черговий раз просимо Вас, оперативно зреагувати на однозначну позицію громадськості району по утворенню 5-ти ОТГ: Молочанської, Новенської, Новомиколаївської, Остриківської, Токмацької і не приєднанню сільських територій до м. Токмак.

Затвердження КМУ перспективного плану формування територіальних громад Запорізької області (в частині формування по Токмацькому району), повністю залежить від Запорізької ОДА.

Просимо чітко означити і заявити КМУ пропозицію Запорізької ОДА про створення 5-ти ОТГ в Токмацькому районі.

ТО «Асоціація фермерів та приватних землевласників Запорізької області» також підтримує позицію населення і громадськості Токмацького району.

Ставимо Вас до відома, що сільські території і громадськість району не погодяться на якісь інші варіанти формування ОТГ, крім 5-ти вище визначених ОТГ, і будуть відстоювати свої порушені права на добровільне об’єднання громад згідно закону України, методики формування громад.

Перейти до магазину
Звертаємо увагу, що вся відповідальність за протестні дії (перекриття автодоріг, блокування державних адмінбудівель і інше), буде покладене на відповідальних осіб Запорізької ОДА, які своїми діями спричинили нездорову атмосферу по життєдіяльності населення району.", - йдеться в тексті документу.

Оновлено: Протестні дії в Україні вже розпочалися. 

Представники Асоціації об'єднаних територіальних громад в п'ятницю, 29 травня, проводять акцію протесту біля Кабінету міністрів України, вимагаючи збереження об'єднаних тергромад, передає Укрінформ.


Відзначається, що на мітинг зібралося близько сотні людей. Учасники тримають в руках прапори Асоціації та плакати з назвами своїх ОТГ.

Вони вимагають зберегти об'єднані тергромади, оскільки майже 120 з них загрожує ліквідація після того, як вони не включені в оновлені перспективні плани формування територій громад областей України. Асоціація ОТГ закликає Кабмін переглянути перспективні плани формування тергромад областей.

Мітингувальники планують передати звернення до Кабміну з проханням про зустріч, на якій би представники уряду і територіальних громад обговорили план розвитку. 


Оновлено: Як стало нам відомо Запорізька ОДА готує відповідні пропозиції і направить їх до Уряду у понеділок 1 червня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.