понеділок, 18 травня 2020 р.

Т-2 з'явиться у багатоповерхівках Токмака

14 травня під час робочої наради у міськвиконкомі, на якій порушили питання покриття телебаченням Т-2 в багатоповерхових будинках м. Токмак було обговорено питання щодо максимально ефективного забезпечення населення цифровим телебаченням Т-2, й, перш за все, взяти до уваги гуртожитки, комунальні будинки та багатоповерхівки, в яких проживають більш не захищенні верстви населення. 

Відомо, що начальник Управління Соціального Захисту Населення Токмацької міської ради Ігор Мащенко, член робочої групи, запропонував охопити Т-2, насамперед, чотири будинки по вулицям: Ковальська, 52 (найбільший будинок в місті, в якому проживають близько 300 "субсидантів, пільговиків та отримувачів державних соціальних допомог", Володимирська, 35А (близько 200), Перемоги, 14 і Ковальська, 31 (близько 150). 

Міський голова Ігор Котелевський доручив присутнім підрахувати усі витрати на встановлення спеціального обладнання аби надалі розглянути можливість виділення необхідних коштів на сесії Токмацької міської ради, повідомляє Пресслужба виконкомуТокмацької міської ради.




У Розівському і Більмацьму районах антени налаштовані у бік Донецької області, тому у жителів цих сіл транслюється більше 20 проросійських каналів у вільному доступі. Схожа ситуація в Приморському та Приазовському районах, там також частково немає Т2, тому місцеві жителі в аналоговому і цифровому сигналі по телебаченню дивилися кримські та російські канали.

Місто Токмак та Великобілозерський район географічно розташовані у низині, тому там також відсутнє покриття.

У Кам’янсько-Дніпровському районі сигнал не ретранслює запорізькі канали.

З 1 вересня 2018 року глядачі Запорізької області залишилися без аналогового телебачення.

Наразі з’ясувалося, що жителі області зустрілися в основному з двома проблемами.
Перша - це  слабкий  сигнал або  взагалі  його  відсутність   у малих містечках, таких як Токмак, Пологи, Приморськ, у віддалених селах Новомиколаївського, Чернігівського, Приазовського,  Великобілозерського  районів.

Інша проблема пов’язана із забезпеченням ТБ-тюнерами громадян пенсійного віку та малозабезпечених верств населення. Перехід на новий формат виявився для цієї категорії громадян болісним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.