вівторок, 3 березня 2020 р.

Збут/купівля пролісків - порушення Законів України


Збут/купівля пролісків - порушення Законів України "Про рослинний світ" та "Про Червону книгу України".

За фактом виявленого порушення складається протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП, який скеровується до суду.

Державна екологічна інспекція у Запорізькій області закликає громадян не зривати і не купувати ці квіти, а також нагадує, що згідно постанови Кабінету Міністрів України №1030 від 07.11.2012 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної Книги України становить від 49 до 62 грн. за одну рослину.

Згідно ч. 2 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Будь ласка, цінуйте природу! І збережіть це чудо для природи нашого краю і для майбутніх поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.