пʼятницю, 19 червня 2020 р.

21 червня Україна відзначить День медичного працівника

Це не просто професійне свято лікарів, медсестер, санітарок та інших працівників медичної  сфери… 

Це одна з найважливіших професій для суспільства та найчутливіша для кожної людини. Медики важливі для того, хто щойно з’являється на білий світ у пологовому будинку, дитинча відчуває першу руку допомоги на землі.

Медики важливі коли тобі просто не здоровиться і ти потребуєш якоїсь пігулки. Важливі вони й коли лежиш нерухомо у реанімації і з дня у день бачиш перед собою тільки гачки власних пальців і тільки й сподіваєшся, що врешті решт тобі допоможуть піднятися на ноги. А як же суспільство сподівається на них у часи епідемій, коли забиті лікарні, а хворі надходять і надходять.


Про це варто завжди пам’ятати. І не тільки коли залишаєш медичний заклад.


З вдячністю говорячи про наших медиків, ми також пам’ятаємо, що працюють вони на невелику зарплату, в умовах далеких від ідеалу. Але завжди виконують свою роботу, обрану одного разу за покликанням.


У Токмацькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги токмачан зустрічають 21 лікар та 46 медсестер, а всього у колективі під керівництвом головного лікаря ЦПМСД  Юрія Устименка працюють 102 чоловіки.

422 співробітника працюють у Токмацькій багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування, серед яких – 76 лікарів, 166 медсестер, 94 – молодшого медперсоналу. Очолює цей великий колектив директор БЛІЛ Віталій Пасєвін.


Є у Токмаці відділення швидкої допомоги, у Молочанську ЦПМСД, у селах діють  сільські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти.


З нагоди свята медиків журналісти зробили розширений фоторепортаж з життя медичних установ Токмака. Обійшли відділення та сфотографували, де було можливо, медиків за роботою, або й цілі колективи. По можливості, просили для фото на якусь хвильку зняти маски.


Хочеться, щоб токмачани знали своїх медиків. А цей фоторепортаж хай буде для них моральним подарунком від журналістів і від нашої громади.

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.