середу, 10 червня 2020 р.

У сусідів: Перша українська ягода отримає реєстрацію як географічне зазначення і матиме право на визнання в ЄС

Завершується реєстрація географічного зазначення Мелітопольська черешня.

В Україні завершується реєстрація ще одного продукту з історичним географічним походженням – Мелітопольської черешні. Це перша українська ягода, яка отримає реєстрацію як географічне зазначення і матиме право на визнання в ЄС.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення походження товару було подано «Асоціацією виробників мелітопольської черешні» за результатами спільної роботи Мінагрополітики, Мінекономіки та проєкту технічної підтримки ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Завершення реєстрації очікується наприкінці липня.

Мелітопольська черешня відома ще з 19 сторіччя, вирощується у місцевості навколо міста Мелітополь на обох берегах річки Молочна, а саме – у межах міста Мелітополь та оточуючих населених пунктів.

Мелітопольська черешня – товар елітного класу, плоди якої збирають вручну. Ягоди характеризується багатим ароматом і смаком, збалансованим вмістом цукру та кислоти, а також відмінними товарними властивостями, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.