понеділок, 15 червня 2020 р.

Не витримали залізобетонні блоки: Над Токмаком пронеслася стихія

Злива  з градом, що пронеслася над Токмаком 15 червня, наробила багато шкоди токмачанам та комунальному господарству міста.

У людей знищена городина, плодові дерева тощо. Вулиці та двори будинків, як приватних так і багатоповерхових, блискавично перетворилися на ріки та озера. Стрічка у facebook перенасичена фото/відеоматеріалами мешканців з наслідками стихії.


Реконструйовані споруди для збирання вод поверхневого стоку мікрорайонів не справлялися з таким великим одночасним потоком води.

Переляком обійшлися мешканці будинку №87, що по вулиці Призаводській.

Перейти до магазину
У їх подвір’ї впала залізобетонна інженерна споруда, що втримувала земляний вал з сусіднім будинком №89. На щастя на момент падіння залізобетонних блоків у подвір’ї не було людей і автотранспорту і тому ніхто не постраждав.


Не витримали водяного тиску і залізобетонні блоки між будинками: вул. Ковальська, 60 – Призаводська, 89.


Для довідки: Проблема цих інженерних споруд уже неодноразово підіймалася у владних міських кабінетах. Частину споруди біля будинку по вул. Призаводській, 87 у свій час було відремонтовано, але стара частина, яка тоді не вважалася аварійною, якраз сьогодні і впала.

Така ж споруда розділяє території між будинками №№ 60 і 54 по вул. Ковальській. Їх стан, наразі, аварійний, і це видно неозброєним оком. 

Між цими будинками ще й знаходиться дворовий стадіон, де щодня проводять футбольні матчі місцеві футболісти та дитячий «лабіринт» з турніками.


Попереду пора літній канікул, всі діти бавляться на вулиці з ранку до вечора, тому місцеві жителі сподіваються, що найближчим часом міська влада оперативно усуне наслідки негоди та проведе обстеження інженерних споруд вищезазначених будинків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.