середу, 24 червня 2020 р.

10 років позбавлення волі "світить" токмачанину за збут вогнепальної зброї, бойових припасів, марихуани та амфетаміну

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчим управлінням ГУНП в області, при оперативному супроводі Управління стратегічних розслідувань в області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами збуту вогнепальної зброї, бойових припасів, а також особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани та психотропної речовини - амфетаміну.

Перейти до магазину
Так, у ході досудового розслідування встановлено, що раніше судимий за незаконний обіг наркотиків та вогнепальної зброї мешканець м. Токмак, Запорізької області 1971 року народження організував незаконну діяльність із відшукання, придбання, ремонту та збуту вогнепальної зброї часів Другої світової війни, а також набоїв, вибухових пристроїв тощо.

Крім цього, з метою особистого збагачення вказана особа придбавала, зберігала та збувала наркозалежним громадянам особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та психотропну речовину – амфетамін, а частину вилученої з обігу та забороненої речовини – зберігав за місцем мешкання для власного вживання.

Безпосередньо після фіксації факту збуту зброї та наркотиків, підозрюваного затримано слідчим у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя задоволено клопотання слідчого про обрання, а у подальшому і про продовження підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому визначена судом застава у розмірі 126120 гривень не була внесена і на час розслідування підозрюваний залишався під вартою.

У ході реалізації вказаної інформації правоохоронцями проведено низку санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцем мешкання затриманого, в автомобілі та інших приміщеннях. За їх результатами виявлено і вилучено зброю, набої до неї, вибухові пристрої, а також наркотичні засоби та психотропну речовину. 
Всього під час досудового розслідування виявлено та задокументовано 2 факти незаконного збуту наркотичного засобу та психотропної речовини, а також 2 факти збуту зброї та боєприпасів.  

За погодженням з прокурором остаточно дії підозрюваного кваліфіковані за       ч.1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу), ч.2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно), ч.2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання, наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту, вчинене особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених ст.307,308,310,317 цього Кодексу)

Перейти до магазину
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та затверджений прокурором обвинувальний акт направлено для розгляду по суті до Токмацького районного суду Запорізької області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання за сукупністю злочинів до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.