вівторок, 9 червня 2020 р.

Порядок встановлення тарифів на комунальні послуги для населення

Багатьох споживачів цікавить питання, з чим пов’язана вартість тієї чи іншої комунальної послуги і хто формує тарифи на них. Про це у короткому роз’ясненні Мінрегіону.

Формування, встановлення та застосування тарифів на комунальні послуги (постачання та розподіл природного газу, електричної енергії, теплової енергії, гарячої води, централізоване водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами) здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.

Виконавці цих послуг здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво та надання комунальних послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів.

На сьогодні, повноваження щодо встановлення тарифів на послуги з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення розподілено між Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) і органами місцевого самоврядування (ОМС).

НКРЕКП встановлює тарифи тим суб’єктам природних монополій та суб’єктам господарювання на суміжних ринках, ліцензування діяльності яких вона здійснює.
Для решти суб’єктів господарювання, які не підпадають під сферу регулювання НКРЕКП, тарифи на теплову енергію та комунальні послуги встановлюються ОМС.

Рішення про встановлення тарифів на комунальні послуги може прийматися лише...читати далі...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.