вівторок, 16 червня 2020 р.

Боротьбу з порушенням вантажівками габаритно-вагових обмежень буде посилено

Президент поставив завдання правоохоронцям почати кампанію з протидії порушенню габаритно-вагових норм на дорогах.

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо термінових заходів, спрямованих на боротьбу з порушенням вантажівками габаритно-вагових обмежень на українських дорогах.

За словами Глави держави, статистика свідчить: останні кілька років майже кожна друга фура, що їздить українськими автошляхами, перевантажена.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що через законодавчі обмеження працівники Укртрансбезпеки не можуть самостійно контролювати дотримання габаритно-вагових обмежень та ефективно діють лише у співпраці з поліцією. До того ж через низькі зарплати інспекторів Укртрансбезпеки існують високі корупційні ризики.

Очільник МВС запропонував передати патрульній поліції функцію контролю дотримання безпеки на дорогах, серед іншого – габаритно-вагового контролю.

Президент України Володимир Зеленський дав завдання Міністерству внутрішніх справ забезпечити можливість виконання Нацполіцією функції Укртрансбезпеки щодо контролю габаритно-вагових обмежень. Також Глава держави запропонував долучитися до протидії перевантаженості доріг і Службі безпеки України.

Перейти до магазину
За матеріалами Офісу Президента.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.