понеділок, 15 червня 2020 р.

АФЗУ вимагає відшкодування завданих збитків екстремальними погодними умовами аграріям Запорізької області

10 червня Асоціація фермерів та приватних землевласників України вирішила продовжувати дії по захисту земельних прав селян, фермерів в складі Об’єднаного штабу захисту рідної землі (для цього залучитися підтримкою органів місцевого самоврядування, профспілок, громадських організацій, політичних партій патріотичного спрямування) та звернутися до Генерального прокурора України щодо припинення упередженої практики органами прокуратури знищувати фермерські господарства (ФГ) шляхом вилучення земель.

Розпочинають підготовку участі фермерів, членів ФГ, фермерських представників у місцевих виборах восени 2020 року для ефективного відстоювання прав селян в органах місцевого самоврядуванні.

У зв`язку з карантинними обмеженнями дату святкування Дня Фермера в 2020 році перенесено до закінчення пандемії. Відзначення Дня Фермера буде проведено у вигляді розширеного засідання Ради АФЗУ із залученням членів рад обласних АФЗ.

АФЗУ продовжуватиме активно відстоювати земельні права у парламенті (визнання неприйнятними та зняття з розгляду наступних законопроєктів:

- № 0856: про кооперацію через спотворення мети і порушення основних принципів кооперації, шляхом створення псевдо кооперативів;
- № 3131: через значне збільшення податкового навантаження для малих ФГ,
- № 3295, № 3205: та інших, які не спрямовані на розвиток малого та середнього фермерства (агровиробництва).

Перейти до магазину
АФЗУ звернеться до Уряду з питань щодо скасування вимог про блокування податкових накладних для ФГ, щодо усунення перешкод руху сільгосптехніки в період проведення сільськогосподарських робіт, щодо компенсації фермерським господарствам Одещини, Запоріжжя, Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини завданих збитків екстремальними погодними умовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.