пʼятницю, 26 червня 2020 р.

Молочанськ: Ну це дійсно страшна екологічна проблема

26 червня на запрошення місцевої громадської організації «Відбудуємо Молочанськ разом!» я відвідав, власне, місто Молочанськ Токмацького району.

По дорозі до цього міста я ще не розумів питання, яке попросили мене активісти висвітлити у ЗМІ. Так, десь в загальних рисах…

Виявляється, що протягом близько вісімнадцяти років мешканці Молочанської вулиці Чарівної терплять екологічні, м’яко кажучи, незручності.

Вони полягають в тому, що кожного ранку на відстані близько двадцяти метрів від їх будинку № 6 приїздить спецавтомобіль місцевої комунальної компанії (КП) і зливає нечистоти у штучно зведену, в свій час, коли ще працював молочний завод, водойму.


На момент мого візиту вже було три!!! таких рейси і це підтверджували свіжі сліди від шин вантажного автомобіля.

Водойму улаштували в старому руслі ріки, перекривши його з двох сторін дамбою.

Від таких дій КП навкруги йде сильний сморід, як з вигрібної ями, вибачте, вбиральні.

Місцеві пояснили, що у Молочанську гостро стоять проблеми водовідведення і утилізації нечистот.

Кожного дня комунальники відкачують по всьому місту відходи життєдіяльності людей, тварин і привозять їх сюди, бо наразі відсутнє обладнання в покинутій будівлі насосної станції, та й труб вже немає, по яких в свій час транспортувалися нечистоти до очисних споруд.

Утворилося «озеро», що несе певну екологічну небезпеку у випадку його переповнення для підземних вод та річки Молочної, що протікає зовсім поруч.

Я відчув на собі тяжкість місцевого повітря, першіння в горлі і потяги, знову вибачте, до блювання і ніколи не забуду це відрядження.

Дихають цим повітрям всі: і діти, і правнуки, і малий, і старий та скільки усно молочанці не просили допомоги у місцевої влади та КП – ніхто їм не допомагає.

Якщо не хочете нам допомогти, то дайте хоч житло, бідкаються молочанці, скільки це вже нам можна терпіти. Або… «відкривайте» «очисні».

Пройшовшись по неогородженій території я особисто помітив ще декілька загроз, особливо для дітей – велика кількість карантинних рослин у мій зріст та відкриті повсюди, точніше їх відсутність, люки у каналізаційних колодязях та відкрите приміщення насосної станції з ямою не визначеної глибини.

Місцеві не володіють інформацією про те, хто затіяв та покинув це будівництво і «освоїв», з їх слів, близько 12 млн грн.

Думаю що місцева влада надасть нам таку офіційну інформацію для оприлюднення на адресу: nashemistotokmak@ukr.net

Не зрозуміло тільки як освоєно кошти. На кадастровій карті на цьому місці не значиться жодного об’єкту, то чому так і що робити мешканцям за цією адресою?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.